Ochiul launtric
George Grigore

 

Ochiul Launtric
CLICK pe Carte!

An aparitie: 2005

Autor: George Grigore

Categoria: Religii Orientale

Dimensiuni: C

Editura: HERALD

Format: 13×23

Nr. pagini: 270

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea

Descriere

Subintitulat Perspective islamice asupra divinitatii, volumul Ochiul Launtric reuneste patru tratate clasice:

  • Al-Gazali: Firida luminilor;
  • Ibn Tufayl: Hayy bin Yaqzan;
  • Ibn Rusd: Cuvant hotarator si
  • Ibn Arabi: Geneza cercurilor.

Aceste tratate se bazeaza in demersurile lor argumentative si persuasive pe textul coranic, din care insereaza ample citate.

Ele prezinta un grad ridicat de dificultate la lectura si, implicit, la interpretare.

Meditand insa asupra lor, cititorul va simti bucuria intelegerii argumentarilor si a patrunderii semnificatiilor teologice.

Intentia volumului Ochiul Launtric a fost de a arata o alta dimensiune a islamului, cea a unei inalte spriritualitati, ecranata, in constiinta lumii, din ce in ce mai mult, de manifestarile acestei religii in planul realitatii imediate – precum practicile de cult, tabuurile alimentare, elementele vesti­mentare, poligamia etc. – intens mediatizate in zilele noastre.

Ochiul Launtric
CLICK pe carte!

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici