Pavel Corut – Romane de dragoste – romane în care personajele principale sunt „victime” ale sentimentelor, dar tot ele sunt cele care dau speranță și încredere eroilor imaginați.

Opera literară 

Cărțile scrise sunt publicate cu greu și cu multă neîncredere la început, dar mai apoi sunt publicate în mai multe ediții însumând câteva milioane de exemplare. Totalul cărților publicate depășește cifra de 4 milioane de exemplare până în 2006, conform spuselor autorului.

Subiectele atinse de autor în aceste cărți sunt diverse.

Ficțiunea speculativă, istoria, metodele de autoeducare, psihologie aplicată, versurile, cultul strămoșilor, misterele lumii în care trăim, serviciile secrete sunt doar câteva din cuvintele cheie în jurul cărora gravitează întreaga operă a scriitorului.

romane de dragoste

Romane de dragoste

Cărțile din seria Romane de Dragoste scot la lumină fața nevăzută a fostului șef din contraspionajul românesc și anume romanticul sentimental.

 1. Ne-om întâlni în cer – prima ediție 1998, Editura Pavel Coruț, ISBN 973-9225-18-7, a doua ediție 2005
 2. Să vii ca o părere… (2001)
 3. Vara ultimei iubiri (2005)
 4. Flacăra iubirii (2005)
 5. Dragoste și otravă (2006)
 6. Iubirile unui marinar (2007)
 7. Noaptea teilor vrăjiți (2008)
 8. Sărutul de foc (2010)
 9. Proscrișii (2012)
 10. Suflete în furtună (2013)
 11. Adio, durere! (2014)
 12. Viața învinge! (2016)

 

Gasesti:

 

Romanele de dragoste sunt cărțile în care scriitorul Pavel Corut trece în plan secund problemele socio-politice a României, amplu dezbătute în romanele din seria Octogonul și încearcă să surprindă antiteza dintre iubire și ură specifică oricărei relații umane. Caracteristica principală a personajelor create de scriitor este caracterul puternic al acestora și încrederea în forțele proprii pentru a-și putea depășii propriile condiții. Cercetarea destinului și oglindirea acestuia prin ochii personajelor este o constantă care poate fi regăsită în fiecare din romanele de dragoste scrise de Pavel Coruț, iar drumul pe care trebuie să îl parcugă fiecare din personajele întâlnite în aceste romane este unul sinuos plin de neprevăzut și suferință.

Chiar dacă la o primă vedere scriitura lui Pavel Coruț pare a fi pesimistă, iar personajelor create de acesta nu le rămâne altceva decât resemnarea, mesajul care rezidă din ansamblul romanelor scriitorului este unul puternic pozitiv fiind presărat cu idei optimiste și îndreptate înspre speranță. O dovadă în acest sens sunt chiar cuvintele autorului: Când pierzi dragostea, pierzi totul. Pierzi visele, speranțele, încrederea, demnitatea, respectul de sine, dorința de viață… Altarele din suflet se prăbușesc cu zgomot, iar icoanele la care te-ai închinat cu credință și venerație se scufundă în mocirlă. Lumea moare sub ochii tăi și nimic nu pare s-o mai poată salva. Totuși, în adâncul sufletului, rămâne o minusculă sămânță de lumină, din care poate izbucni orcând, din nou, focul dragostei.[4]

 

Poezii

Versurile sunt o mai veche pasiune a scriitorului, încă din adolescență dovedește o atracție pentru compunerea poeziilor. În variantă publicată, Pavel Coruț introduce versurile poeziilor sale în cărțile din seria Octogonul. Presărate printre rândurile romanelor și fiind transpuse prin vocea eroilor cărților, versurile sunt o dovadă a caracterului romantic al personajelor dar și al scriitorului. Scriitorul a ales ca versurile sale să fie și o descriere a romanelor din seria Octogonul, în acest sens pe coperta 4 a fiecărei cărți sunt introduse câteva versuri care sunt în directă legătură cu conținutul respectivei cărți precum și cu titlul acesteia.

Mai târziu, datorită numărului mare de versuri publicate răsfirat prin diversele cărți și datorită unui feedback pozitiv din partea cititorilor, Pavel Coruț hotărăște să reunească versurile în volume distincte.

 1. Descântece din neamul Geto-Dacilor (1993)
 2. Vraja nopților albastre (1996)
 3. Cântece Daco-Române (2001)
 4. Parodii politico-religioase (2001)
 5. Sămânța de lumină (2012)
 6. Analiză mituri religioase
 7. Eva n-a fost mama noastră (1998)
 8. Marile secrete (1999)
 9. Mântuirea de după cumplita rătăcire (2009)
 10. Dumnezeu nu folosește armament psihotronic (2011)

 

Gasesti:

 

Pavel Corut – Viata si opera literara [1/5 ]

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

1 Comentariu

 1. Pavel Corut a reusit sa creeze romane pline de speranta si incredere, construite in jurul temei dragostei si a personajelor care depasesc limitele unei vieti limitate. Operele sale literare transmit un mesaj puternic si pozitiv si plin de speranta chiar si in vremea cand norii si umbrele trecutului incercau sa se stinga din mintile si inimile oamenilor. Poeziile sale sunt o alta dovada a caracterului romantic si a faptului ca o minima lumina de speranta poate invinge intunericul. Impreuna, aceasta este o opera literara pe care nimeni nu ar trebui sa o rateze.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici