Pavel Corut s-a născut în 17 iunie 1949 în satul Glăvăneștii Vechi din județul Iași.

Tatăl, Gheorghe Coruț, aviator pe frontul de Est în al doilea Război Mondial a fost decorat cu Ordinul Virtutea Aeronautică, clasa „Crucea de Aur”.

Mama este descrisă de autor ca fiind: o femeie bine clădită, cu părul blond și cu ochi albaștri, vitează, pregătită să înfrunte greutățile unei vieți conturate de sărăcie și război.

Având anumite concepții așa-zise păgâne mama planificase ca pe cel de-al treilea fiu să-l boteze Decebal, însă tatăl trece în certificatul copilului numele Pavel.

Pavel Corut
Pavel Corut

Gasesti:

 

Educație

Școala generală o urmează în satul natal.

În 1960 familia Coruț părăsește comuna Andrieșeni și se stabilește la periferia Iașului în colonia muncitorească Ciurea.

Clasele gimnaziale le finalizeză într-o școală din această colonie.

În 1963, Pavel Corut  este admis la Liceul Național Mihail Sadoveanu din Iași.

În liceu își câștigă existența muncind cu normă la confecționat lăzi pentru fructe.

În 1965 este unul din cei 400 de candidați admiși la Liceul Militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc. Educația în liceul militar nu îi lipsește; printre cărțile din biblioteca liceului, cum ar fi cele scrise de Octavian Goga și Ion Minulescu își definește personalitatea și cultul pentru țară și străbuni.

 

Serviciul militar

În 1967 este admis la Școala Militară Superioară de Ofițeri de Marină din Constanța.

Anul I îl urmează pe nava școală Mircea. Printre profesorii pe care i-a avut în această școală merită amintiți amiralul Ilie Ștefan – comandantul școlii și comandorul Constantin Costăchescu – comandant de submarine în al Doilea Război Mondial.

Data de 19/20 august 1968, zi reținută de istorie prin Invadarea Cehoslovaciei de către URSS, îi găsește pe Pavel Coruț și colegii din școala militară „înarmați de război și cu steaguri de luptă” (cuvintele aparțin scriitorului) pregătiți să protesteze împotriva agresiunii din Cehoslovacia.

În octombrie 1971 este chemat la Serviciul de Contrainformații pentru Forțele Navale Române pentru a fi transferat la contrainformații militare.

El a servit în servicii speciale în perioada 1967-1990.

 

Cronologie

  • 1967, 30 august – Școala Militară Superioară de Marină
  • 1975 – scrie primul roman Pământul durerii. După 10 ani arde manuscrisul acestui roman motiv pentru care acesta nu vede lumina tiparului.
  • 1981-1985 – activează în spionaj la Direcția de Informații a Armatei ca ofițer de informații de relații externe
  • 1985 – este avansat în funcția de șef Birou Contrainformații în Direcția Contrainformații Militare DSS (Direcția a IV-a DSS). În luna decembrie a acelui an în cadrul unei mese festive își exprimă anumite opinii în legătură cu activitatea șefilor motiv pentru care este luat în urmărire de către organele speciale ale statului.
  • 1986-1989 – se conturează proiectul care va prinde viață peste câțiva ani seria Octogonul
  • 1990 – este trecut în rezervă printr-un ordin semnat de Ministrul Apărării Naționale, de atunci, Nicolae Militaru
  • 1990 – lucrează ca gazetar la Telegraf, Națiunea și Expres Magazin sub pseudonimul Paul Cernescu

 

Viață personală

În anul IV de studii Pavel Coruț își cunoaște prima soție, împreună cu care va avea o fată.

 

Activitate politică

În octombrie 1997 Pavel Coruț a lansat doctrina vieții românești, doctrina partidului (prezentarea detaliată a acesteia în cartea Revanșa).

Pavel Coruț este fondator al Partidului Vieții Românești (PVR). Imnul partidului este Inima românului; versurile sunt scrise de Pavel Coruț și interpretate de Daniel Avram.

În martie 2000 Partidul Vieții Românești este înregistrat la Tribunalul București.

La alegerile din noiembrie 2000 PVR, într-un clasament al tuturor celor 71 de partide existente în acel moment, ocupă locul 16.

În 2000 conducerea partidului refuză să intre în parlament pe listele PRM.

În 26 octombrie 2002 în cadrul forului de conducere al partidului Sfatul Național este propusă dizolvarea partidului de către fondatorul acestuia Pavel Coruț.

Opera literară – Pavel Corut

Cărțile scrise sunt publicate cu greu și cu multă neîncredere la început, dar mai apoi sunt publicate în mai multe ediții însumând câteva milioane de exemplare. Totalul cărților publicate depășește cifra de 4 milioane de exemplare până în 2006, conform spuselor autorului.

Subiectele atinse de autor în aceste cărți sunt diverse.

Ficțiunea speculativă, istoria, metodele de autoeducare, psihologie aplicată, versurile, cultul strămoșilor, misterele lumii în care trăim, serviciile secrete sunt doar câteva din cuvintele cheie în jurul cărora gravitează întreaga operă a scriitorului.

 

Întreaga operă a scriitorului Pavel Corut este împărțită în următoarele serii:

  • Octogonul – romane construite din elemente de fantastic și science-fiction, în prima parte a fiecărui roman, acesta dând și titlul cărții, urmat de un text ziaristic referitor la situația politico-socială din România post-decembrie 1989;
  • Arta Succesului – cărțile din această serie au ca subiect autoeducarea și crearea unei personalități de succes prin elemente de psihologie aplicată;
  • Romane de dragoste – romane în care personajele principale sunt „victime” ale sentimentelor, dar tot ele sunt cele care dau speranță și încredere eroilor imaginați;
  • Poezii – versurile, o pasiune a tinereții scriitorului, au fost incluse într-o primă fază în romanele din seria Octogonul, iar mai apoi au fost reunite în câteva volume de poezii.

 

Cumpara:

[sursa Wikipedia]

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

2 COMENTARII

  1. De obicei, nu citesc postari pe bloguri, totusi as dori sa spun ca acest articol m-a fortat sa verific si sa fac asta! Stilul tau de scris m-a surprins. Multumesc, foarte frumoasa postarea.

  2. Multumesc pentru vizita si comentariu, Tamara! Informatiile din acest articol sunt preluate din Wikipedia (aspect mentionat la finalul textului).
    Partea buna este ca… si tu m-ai facut curioasa astfel ca… am aruncat o privire in site-ul tau. O adevarata comoara de informatii! Felicitari!

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici