Edda Povesti din Mitologia Nordica de Snorri Sturluson

Edda - Povesti din Mitologia Nordica
CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Edda Povesti din Mitologia Nordica reprezinta o excelenta introducere in lumea vechilor zei nordici, la fel de fascinanta si de bogata precum universul mitologic grecesc sau egiptean.

Acest text contine atat cosmogonia din perspectiva popoarelor nordice, cat si cele mai cunoscute istorisiri despre Odin, Thor, Loki si ceilalti zei.

Spectaculosul, aventura, crearea si distrugerea lumii zeiesti se impletesc aici intr-un text expresiv si dinamic, patruns pe alocuri de umor, dar si de o complexitate surprinzatoare.

*

Mitologia nordica, asa cum o cunoastem astazi, este cuprinsa si ea aproape exclusiv in paginile acestor manuscrise.

Dintre toate textele medievale islandeze, cel care contribuie decisiv la cunoasterea ei este Edda lui Snorri Sturluson (1179-1241).

Autorul este un aristocrat carturar din prima jumatate a secolului al XIII-lea, chiar o figura politica de prim rang in Islanda vremii sale, precum si la curtea regilor norvegieni.

Exista mai multe lucrari care au iesit probabil de sub pana sa, in special cu caracter istoriografic, dar Edda Povesti din Mitologia Nordica este cu siguranta opera sa fundamentala.

Este interesant de remarcat ca tema acestei lucrari nu este propriu-zis mitologia, ci poezia, Snorri concepand-o ca pe un tratat complet de poetica autohtona.

Intr-adevar, poezia nordica traditionala dateaza de dinaintea sosirii crestinismului si poseda o bogata zestre de vocabular poetic si reguli prozodice complicate.

Aceasta traditie poetica fiind amenintata cu disparitia in fata noilor mode literare de sorginte europeana, Snorri isi propune in Edda Povesti din Mitologia Nordica s-o consemneze pentru posteritate si mai ales pentru viitoarele generatii de poeti, dorind sa incurajeze transmiterea acestui adevarat mestesug traditional.

 

Mitologia Nordica
Edda Povesti din Mitologia Nordica

An aparitie: 2016

Autor: Snorri Sturluson

Categoria: Civilizatii Mitologie

Colectie: Princeps

Editie: Necartonata

Editura: HERALD

Format: 220 x 130 mm

Nr. pagini: 223

Traducator: Radu Razvan Stanciu

 

Poti cumpara cartea Edda Povesti din Mitologia Nordica de Snorii Sturluson direct de la Edditura Herald sau din Librariile online.

Ca sa-ti fie mai usor sa gasesti cartea, am cules pentru tine linkurile DIRECTE.

*

Despre Editura HERALD

Victor Hugo, Mircea Eliade, Isaac Newton, Dalai Lama, Lao Zi, Osho, Rumi, Lev Tolstoi, Mark Twain, Alan Watts, Oscar Wilde… si lista poate continua cu numele altor autori la fel de celebri si apreciati pe plan mondial si publicati de editura Herald.

Autori cu sute de titluri din sfera culturala, spiritualitate, ezoterism, din teologie si filosofie, care reprezinta tot atatea cai de cunoastere, dezvoltare personala, de terapie sau initiere.

Ii gasiti aici pe cei mai cititi scriitori ai momentului, ai caror lucrari au reprezentat de-a lungul timpului o sursa inepuizabila de informare pentru diferite ramuri sau discipline.

Prin intermediul acestor carti printre care se afla si Edda Povesti din Mitologia Nordica de Snorri Sturluson parcurgem zone intinse ale istoriei si civilizatiei, urcam treptele cunoasterii de sine, descoperim intelepciunea marilor maestri spirituali ori calea spre iluminare.

Sunt lucrari vandute in milioane de exemplare, care au schimbat esential vietile cititorilor, viziunea lor asupra rolului meditatiei, oferindu-le ghidaj practic pentru a atinge echilibrul interior.

Editura Herald se distinge si prin colectia intitulata: ‘Carti fundamentale’, unde sunt incluse cele mai importante creatii ale lui Orfeu, scrieri din Orientul antic, elemente de teologie din Evul Mediu etc.

 

Poti cumpara cartea Edda Povesti din Mitologia Nordica de Snorii Sturluson direct de la Edditura Herald sau din Librariile online.

Ca sa-ti fie mai usor sa gasesti cartea, am cules pentru tine linkurile DIRECTE.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici