Primii Pasi in Caligrafie
Caligrafia, sau arta de a scrie frumos, a evoluat în timp de la o îndeletnicire a cărturarilor şi mai târziu a scribilor, devenind astăzi unul dintre cele mai apreciate hobbyuri îndrăgite atât de copii, cât şi de adulţi.
Caligrafia, cuvânt provenit din greaca veche, înseamnă efectiv scris frumos, care include multe stiluri, acestea fiind la modul general împărțite în două domenii principale:
- scriere alfabetică şi
- scriere în pictograme.
Caligrafia transpune pe hârtie creativitatea şi talentul autorului, acesta putând dezvolta în timp un stil propriu de scriere caligrafică.
Arta de a scrie frumos necesită răbdare şi perseverenţă, dar poate fi asimilată de către orice doritor interesat de a-i pătrunde tainele.
Internetul oferă o multitudine de cursuri online, cărți ajutătoare, pachete pentru începători şi posibilitatea de a interacționa cu alţi pasionaţi.
De asemeni, înscrierea la cursuri de caligrafie în principalele oraşe ale ţării (ca şi mărime şi dezvoltare), este o variantă posibilă pentru a face primii pasi in caligrafie.
Toate aceste materiale ajutătoare ne pot dezvălui secretele din spatele artei caligrafice şi ne pot oferi un real sprijin în începerea şi dezvoltarea acestui minunat hobby.
Acest hobby nu necesită învestiţii foarte mari, ele fiind chiar minime, însa satisfacţia obţinută prin practicarea caligrafiei este de nemăsurat.
Singurele învestiţii sunt în materialele ajutătoare, instrumentele de scris (de obicei stilouri) şi hârtie.
Oricine poate începe practicarea acestui hobby atât timp cât știe să scrie şi să citească .
Aşadar se poate începe la orice vârstă, indiferent de meserie şi preocupări zilnice. Dacă scrisul de mână face parte din activitățile noastre zilnice, de ce sa nu ne punem o amprentă
originală şi plină de stil în fiecare cuvânt scris?
Singurele calităţi de care avem nevoie pentru a persevera în acest hobby sunt răbdarea, voinţa de a învăţa, atenţia la detaliu şi pasiunea faţă de artă.
Cu un stilou şi o foaie de hârtie, suntem gata să ne lăsăm purtați în arta caligrafiei, oricând şi oriunde.
În timp, putem dezvolta stilurile de scris învățate spre a ne crea un stil personal de scris, o
amprentă unică a personalităţii noastre.
Îndemânarea dezvoltată prin intermediul caligrafiei poate fi privită ca o îndreptare către perfecţionism, şi indiferent dacă suntem amatori sau profesioniști, nivelul personal
de eficienţă şi reuşită în artă este evaluat de către o singură persoana: de către noi
înşine.
Noi suntem singurii critici care iau decizii.
***
CLICK pe Carte daca doresti sa aflimai multe detalii! Eu am achizitionat-o deja 🙂

***
NOTA: Textul de mai sus nu-mi apartine… dar m-a inspirat. Desi am cautat sa ma dumiresc care este autorul… tot ce am reusit a fost sa aflu ca „un anonim” l-a postat. Cand, unde, cum… probabil ca se pierde in negura vremurilor 🙂 . Dar, daca se intampla cumva ca TU sa cunosti autorul, si daca ai bunavointa sa ma anunti si pe mine… cu mare drag completez articolul si ii dau credit.
Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.
- Pavel Corut – Romane Autobiografice [5/5 ] - 15 iulie 2022
- Pavel Corut – Romane de Dragoste si Poezii [4/5 ] - 8 iulie 2022
- Pavel Corut – Seria Arta Succesului [3/5 ] - 1 iulie 2022
- Pavel Corut – Seria Octogonul [2/5 ] - 24 iunie 2022
- Pavel Corut – Viata si opera literara [1/5 ] - 18 iunie 2022
- Expoziție de Carte veche la MNLR - 20 mai 2022
- Vorbim despre învățătura și practica Dzogchen - 12 mai 2022
- Secrete de Scriitor: Eva Anca Hamza - 20 aprilie 2022
- Lansare de carte – Actorie sau magie - 8 aprilie 2022
- Eveniment – Muzeul National al Literaturii Romane - 1 aprilie 2022