Primii Pasi in Caligrafie

Doza de caligrafie - Primii pasi

Caligrafia, sau arta de a scrie frumos, a evoluat în timp de la o îndeletnicire a cărturarilor şi mai târziu a scribilor, devenind astăzi unul dintre cele mai apreciate hobbyuri îndrăgite atât de copii, cât şi de adulţi.

Caligrafia, cuvânt provenit din greaca veche, înseamnă efectiv scris frumos, care include multe stiluri, acestea fiind la modul general împărțite în două domenii principale:

  • scriere alfabetică şi
  • scriere în pictograme.

Caligrafia transpune pe hârtie creativitatea şi talentul autorului, acesta putând dezvolta în timp un stil propriu de scriere caligrafică.

Arta de a scrie frumos necesită răbdare şi perseverenţă, dar poate fi asimilată de către orice doritor interesat de a-i pătrunde tainele.

Internetul oferă o multitudine de cursuri online, cărți ajutătoare, pachete pentru începători şi posibilitatea de a interacționa cu alţi pasionaţi.

De asemeni, înscrierea la cursuri de caligrafie în principalele oraşe ale ţării (ca şi mărime şi dezvoltare), este o variantă posibilă pentru a face primii pasi in caligrafie.

Toate aceste materiale ajutătoare ne pot dezvălui secretele din spatele artei caligrafice şi ne pot oferi un real sprijin în începerea şi dezvoltarea acestui minunat hobby.

Acest hobby nu necesită învestiţii foarte mari, ele fiind chiar minime, însa satisfacţia obţinută prin practicarea caligrafiei este de nemăsurat.

Singurele învestiţii sunt în materialele ajutătoare, instrumentele de scris (de obicei stilouri) şi hârtie.

Oricine poate începe practicarea acestui hobby atât timp cât știe să scrie şi să citească .

Aşadar se poate începe la orice vârstă, indiferent de meserie şi preocupări zilnice. Dacă scrisul de mână face parte din activitățile noastre zilnice, de ce sa nu ne punem o amprentă
originală şi plină de stil în fiecare cuvânt scris?

Singurele calităţi de care avem nevoie pentru a persevera în acest hobby sunt răbdarea, voinţa de a învăţa, atenţia la detaliu şi pasiunea faţă de artă.

Cu un stilou şi o foaie de hârtie, suntem gata să ne lăsăm purtați în arta caligrafiei, oricând şi oriunde.

În timp, putem dezvolta stilurile de scris învățate spre a ne crea un stil personal de scris, o
amprentă unică a personalităţii noastre.

Îndemânarea dezvoltată prin intermediul caligrafiei poate fi privită ca o îndreptare către perfecţionism, şi indiferent dacă suntem amatori sau profesioniști, nivelul personal
de eficienţă şi reuşită în artă este evaluat de către o singură persoana: de către noi
înşine.

Noi suntem singurii critici care iau decizii.

***

CLICK pe Carte daca doresti sa aflimai multe detalii! Eu am achizitionat-o deja 🙂

Scrierea Caligrafica
CLICK pe Carte daca doresti sa o achizitionezi! Eu am facut-o deja 🙂

***

NOTA: Textul de mai sus nu-mi apartine… dar m-a inspirat. Desi am cautat sa ma dumiresc care este autorul… tot ce am reusit a fost sa aflu ca „un anonim” l-a postat. Cand, unde, cum… probabil ca se pierde in negura vremurilor 🙂 . Dar, daca se intampla cumva ca TU sa cunosti autorul, si daca ai bunavointa sa ma anunti si pe mine… cu mare drag completez articolul si ii dau credit.

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici