Psihic si materie – Marie-Louise Von Franz

 

Psihic si materie
CLICK pe carte!

An aparitie: februarie 2016

Autor: Marie-Louise von Franz

Categoria: Psiho,psihanaliza, Log

Colectie: Jungiana

Dimensiuni: B

Editia: Brosata

Editura: HERALD

Format: 130×200

Nr. pagini: 352

Titlu Original: PSYCHE UND MATERIE

Traducator: Ida Alexandrescu

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

Descriere

 

Acest nou volum al Marie-Louisei von Franz are drept tema centrala „psihic si materie”. Este vorba aici despre o discutie cu privire la:

– sincronicitate, sau coincidenta a doua sau mai multe evenimente care din punct de vedere al cauzalitatii nu au nicio legatura;

– asa-numitul fenomen al „coincidentei” judicioase;

– o polemica referitoare la notiunea de timp;

– punctele de contact intre stiintele naturii si psihologia analitica in ceea ce priveste legatura dintre spirit si materie.

Aceasta tema, psihic si materie, face parte in prezent dintre preocuparile majore ale diferitelor directii de cercetare, de exemplu: microfizica, medicina psihosomatica, biologia, fizica cuantica si psihologia abisala. Marie Louise von Franz s-a ocupat in peste treizeci de ani de activitate de probleme, cunostinte si teze atat din punctul de vedere al stiintelor sociale, cat si din cel al stiintelor naturale cu privire la tema amintita si care si-au gasit expresia in numeroase articole, lucrari si conferinte.

Textele cuprinse in volumul de fata au fost redactate in perioada 1960-1986 si nu si-au pierdut din actualitatea si din importanta lor pentru o gandire holistica.

Robert Hinshaw

***

Pentru Jung, numarul este un mijloc al spiritului nostru pentru a introduce ordinea in haosul fenomenelor, un instrument dat in vederea restabilirii ordinii sau intelegerii unui aranjament deja existent, adica a unei existente ordonate. El este mai degraba un element mintal arhaic decat un concept. Din punct de vedere psihologic, noi putem defini numarul ca un arhetip constientizatal ordinii. Jung il considera ca arhetip, deoarece inconstientul, ca si intuitiile aritmetice, utilizeaza adesea numerele ca factori de ordine, ceea ce se repeta, de asemenea, la nivelul constiintei. Ordonarile numerice pot fi prestabilite in constiinta ca toate celelalte structuri arhetipice pe care o conditioneaza mai degraba decat sa fie conditionate de ea. Numarul constituie un tertium comparationis ideal intre ceea ce noi numim de obicei psihic si materie, caci cantitatea numarabila este o caracteristica a fenomenelor materiale si o idee de forta ireductibila din spatele demonstratiei noastre matematice spirituale, bazata pe €žirefutabilitatea€ aranjamentelor care se sprijina pe numerele naturale. De aceea, numarul constituie un element fundamental al proceselor noastre de gandire.” ~ Marie-Louise von Franz

Psihic si materie
CLICK pe carte!

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici