Paralelism dual

Titlu: Paralelism dual
Autor: 
Bianca Covaci
Categoria: 
Dezvoltare personală, Dezvoltare spirituală, Literatură motivațională, Spiritualitate
Pagini:
155
An apariție:
2023
Editura: 
Risoprint
Ediție: 
Paperback
ISBN: 
9789735330408

Recenzie

„Paralelism dual”, de Bianca Covaci, este prezentată ca o carte menită să îi ofere cititorului instrumentele necesare pentru a-și rescrie povestea, bazându-se pe cunoașterea copilului său interior. Autoarea vorbește deschis cu cititorul său, oferindu-i o perspectivă nouă asupra autocunoașterii de sine. Psihoterapeut în formare și consilier de dezvoltare personală, autoarea Bianca Covaci dispune de resursele necesare pentru a-l ghida pe cititor înspre auto-descoperirea de sine.

Cartea îl încurajează pe cititor să își descopere copilul interior, să se întoarcă în trecut, pentru a descoperi care sunt acele momente sau evenimente care i-au conturat personalitatea și l-au determinat să devină adultul care este acum, în momentul în care citește cartea. Îl susține în ideea de a vedea care sunt acele situații care i-au produs suferință și l-au convins să își „ascundă” copilul interior, să îl „renege”.

Autoarea a ales o abordare sinceră și directă, oferindu-se pe ea drept exemplu, fără a da totuși prea multe informații concrete și personale, pentru a-i permite cititorului să își descopere propria poveste. Pentru asta, îi pune la dispoziție instrumente utile în procesul de autocunoaștere, cum ar fi întrebările care să îl conducă spre răspunsurile de care are nevoie.

Pas cu pas, autoarea îl ghidează pe cititor înspre descoperirea acelor nevoi care l-au condus în punctul în care se simte pierdut sau incomplet. Prin cunoașterea și acceptarea copilului interior, cititorului i se promite ocazia de a ajunge la un sentiment de iubire și compasiune față de propria persoană.

„Paralelism dual” este o carte de dezvoltare personală pentru oricine este dispus la introspecție

Cartea „Paralelism dual” invită cititorul la introspecție. Prin întrebările pe care autoarea le sugerează, cititorul are posibilitatea de a ajunge să se cunoască mai bine, să își redescopere copilul interior, să vadă care sunt cauzele suferințelor sale din prezent și care, așa cum explică autoarea, își au rădăcinile în trecut.

Cartea este scrisă într-un stil care o face să pară precum un jurnal. Și, deși autoarea este cea care a așternut cuvintele pe hârtie, cititorul se poate regăsi în numeroase situații și întrebări apărute pe parcursul cărții.

Autoarea recunoaște sincer pe parcursul cărții că pentru cititor, unele cuvinte așternute de ea pe hârtie ar putea părea lipsite de substanță, însă îi oferă asigurări că rezultatul va fi cel așteptat la finalul lecturii.

Citate relevante din cartea „Paralelism dual”

În cele ce urmează, vă oferim câteva citate relevante din cartea „Paralelism dual”:

„Ce ți-a lipsit atât de tare, încât acum, tânjești să se întâmple? Ce nevoi neîmplinite ai avut, pentru ca acum, să îți fie atât de frică?

Frică, groază, îngheț lăuntric.

Fii atent la tine; ce observi?

Te cutremuri, încercând să înțelegi ce s-a întâmplat, ce te-a deranjat, cu ce nevoi neîmplinite ți-ai continuat existența în lume. Ca să înțelegi cine ești acum, din prisma acestor situații, este necesar să înțelegi ce s-a întâmplat în trecutul tău. Ce te-a făcut să suferi? Ce ai reprimat atât de mult, încât acum nu mai poate să stea ascuns, oricât ai încerca?”

 

„Copilul interior strigă și vrea să iasă la suprafață, dar tu nu îl lași. Îl așezi undeva în spate, să nu îl simți, să nu ai niciun contact cu el. Nu vrei să stai față în față cu el și să îl confrunți, dar nici să îl asculți.”

 

„Care este mesajul pe care copilul din tine îl transmite cu atâta sufocare și determinare? Care a fost momentul crucial din trecut, care te-a determinat să fii rănit acum? Cu ce mesaje ai intrat în viața de adult, provenite din copilăria ta? A fost faptul că nu ești suficient, că nu ești valoros?”

 

„Sunt clipe în care simți că trăiești viața altcuiva, că ceea ce simți nu te reprezintă și că vrei să te reîntorci la tine.

Dar care tu? Tu, cel pe care îl văd părinții tăi? Tu, observat din prisma prietenilor? Tu, ca partener de viață? Tu, ca persoană la locul de muncă?

Doar tu, și atât; independent de orice rol ai în viața ta.”

 

Cartea poate fi comandată printr-un mesaj privat pe contul de Instagram al autoarei, @covacibianca.autor.

 

About Eva

Iubitoare de scris și citit, mi-am găsit menirea în viață abia când fiica mea avea doi ani. De atunci, pasiunea a început să se îmbine cu munca și invers, ajungând în prezent să îmi iubesc ocupația și să lucrez doar ceea ce îmi face plăcere.

View All Posts

1 Comentariu

  1. Autoarea abordează tema cu sinceritate și o atitudine pozitivă, punându-și propriile experiențe personale drept exemple și susținându-l, pe parcursul lecturii, pe cititor să descopere și să accepte povestea lui. Dacă ești pregătit pentru amerge la rădăcinile emoțiilor sale și pentru a te cunoaște mai profund, atunci „Paralelism Dual”

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici