Ultimul înger trist – Alexandru D. Lazăr

  • Titlu: Ultimul înger trist
  • Autor: Alexandru D. Lazăr
  • Categoria: Dezvoltare personală, Dezvoltare spirituală, Literatură motivațională, Spiritualitate
  • pagini: 188
  • An apariție: 2021
  • Editura: Letras
  • Format: 5×20.5 cm
  • Ediție: Paperback/ eBook (ePUB)
  • ISBN: 9786060715023/9786060715030

Recenzie

Cartea „Ultimul înger trist” de Alexandru D. Lazăr este primul volum din serie și este o carte din categoriile dezvoltare personală, dezvoltare spirituală, literatură motivațională, spiritualitate. Autorul descrie cartea astfel: „În această lucrare puteți regăsi împletindu-se armonios multe Idei complexe, originale și neobișnuite, ficțiune, SF, mister, umor, dragoste, neprevăzut, inedit, acțiune, suspans.”.
Alături de Billy Boy și Sarah, facem o călătorie menită să arate adevărata față a oamenilor și modul în care acționează ei, conduși mereu de violență. Autorul prezintă idei cu totul noi și neobișnuite, avem ocazia să descoperim o evoluție tehnologică demnă de domeniul SF-ului și să aflăm despre ființe supranaturale.
Elementele supranaturale și tehnologia avansată despre care ne povestește autorul sunt surprinzătoare. Mi s-a părut fascinantă povestea și modul în care autorul a ales să o expună, prin intermediul a două personaje care pun stăpânire pe două trupuri de oameni, pentru a discuta și observa comportamentul uman. Detaliile fac ca povestea să se desfășoare precum un film sub ochii cititorului, întrucât cadrul pare pe alocuri desprins dintr-o poveste romantică, iar în alte secvențe, dintr-un film SF.
„Ultimul înger trist” este, din punctul meu de vedere, o carte care dă de gândit cu privire la comportamentul oamenilor, la lucrurile care ne definesc și la sentimentele care ne conduc. Ne face să ne gândim la modul în care ar putea evolua tehnologia, precum și relațiile interumane.
Personajele mi s-au părut interesante și unice, cu atât mai mult cu cât mi-a fost destul de clar că Billy Boy și Sarah erau entități care își doreau să cunoască mai multe despre oameni, să ajungă să descopere informații profunde despre natura umană.

Ultimul înger trist – o carte de dezvoltare personală și spiritualitate

Billy Boy și Sarah vin printre oameni, fiecare dintre ei punând stăpânire pe câte un trup. Odată intrați în trupul respectiv, fiecare obține detalii despre persoana pe care o stăpânește, îi trăiește stările, gândurile și amintirile. Amândoi au intenția de a evolua prin prisma descoperirii de informații despre oameni.
Însă, în timp ce Sarah nu cunoaște prea multe informații despre oameni, Billy Boy are deja formată o părere clară despre ei. Pentru a o convinge pe Sarah că teoria lui privitoare la oameni este fondată, îi vorbește despre oameni și ființe supranaturale, o duce în diverse călătorii unde este martora comportamentului violent al oamenilor și o determină să devină părtașă la experiențe pline de violență și răutate.
Alături de cele două personaje, avem ocazia să cunoaștem diverse universuri și galaxii. Însă, deși cei doi se plimbă prin locuri și timpuri diferite, un element rămâne comun și specific omenirii: lupta pentru supraviețuire. Așa cum descoperim pe parcursul lecturii, totul se învârte în jurul acestei caracteristici umane, toate acțiunile oamenilor au ca scop supraviețuirea speciei sau a individului, iar adeseori sentimentele sunt lăsate deoparte, pentru a acționa în conformitate cu regulile societății, astfel încât fiecare să își păstreze locul de muncă, statutul în societate și siguranța vieții de zi cu zi.
Vă recomand cartea „Ultimul înger trist” dacă vă doriți să descoperiți o perspectivă spirituală, total diferită, asupra universurilor existente și a ființelor care trăiesc în acestea.
Cartea a apărut la Editura Letras și este disponibilă în format fizic sau format eBook/ePUB.

About Eva

Iubitoare de scris și citit, mi-am găsit menirea în viață abia când fiica mea avea doi ani. De atunci, pasiunea a început să se îmbine cu munca și invers, ajungând în prezent să îmi iubesc ocupația și să lucrez doar ceea ce îmi face plăcere.

View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici