Pot… sau nu… sa publice cartea, scriitorii aspiranti?

Dupa cum probabil stii… suntem in plina desfasurare a editiei a 2-a a cursului Calea catre Carte – Cum sa scrii o carte nonfiction de impact. Ca sa fim si mai exacti… pe 30 decembrie se va desfasura ultimul modul de studiu.

Si cum, la orice editie apar fel de fel de situatii si la aceasta cursantii au pus diverse intrebari. Care nu faceau parte din curs dar… cu siguranta se pot incadra la categoria „obstacole” pe calea de scriitor.

Ca atare, considerand ca… poate si tu intalnesti aceleasi probleme, iti vor fi de folos raspunsurile pe care le dau.

Si, incepem astazi cu o intrebare care mi s-a parut a fi foarte importanta.

Sa publice cartea - scriitorii aspiranti
De ce nu pot sa publice cartea – scriitorii aspiranti ?

 

Ella scrie: In partea de introducere ai afirmat ca multe persoane nu s-au inscris la acest curs datorita faptului ca nu pot sa publice cartea. De ce nu pot sa publice cartea?

Raspunsul meu: In partea de introducere am spus, mai exact, ”Multa lume m-a intrebat pe parcursul cursului gratuit… unii au fost chiar agresivi… “La ce bun sa scriu o carte daca nu pot s-o public?” Este adevarat, sunt multe variabile pe aceasta cale. Dar… vin eu si intreb. Cum poti sa publici o carte daca… mai intai nu o scrii? Pentru ca da… toti acei oameni spuneau ca isi doresc sa scrie o carte insa nu o vor scrie deoarece nu pot s-o publice. ZAU??? Oare ei isi doreau cu adevarat sa scrie o carte?

Cu accent pe “zau”. 🙂

Deci, oamenii s-au inscris la cursul gratuit. Multi. Si, in timp ce acel curs se desfasura, am avut ocazia sa cunosc diferite tipuri de oameni. Fiecare avand propriile obstacole si necesitati.

Dar… unii dintre acestia… s-au dovedit a fi agresivi. Cu stupoare am citit diferite moduri de a aborda “scrierea unei carti”.

Sau mai bine spus… de a gasi motive pentru care, acei oameni, nu isi scriau cartile. Pe care afirmau ca le au in inima, ca isi doresc sa le scrie… etc, etc.

Dar… intr-un final ma acuzau ca ii induc in eroare, ca le dau sperante in legatura cu scrierea cartilor, cand de fapt… daca le-ar fi scris, nu ar fi putut sa le publice. Dupa care, aruncau cu noroi in tot ce inseamna lumea cartilor in tara noastra.

Si, am ajuns la partea cu publicatul.

Personal am publicat doar in US. Deci, nu pot da INCA sfaturi in legatura cu procesul de publicare in Romania.

Insa… din cate am citit in acele mesaje… toate acele „acuze” la adresa mea, a editorilor, a editurilor, a tipografiilor de carte… nu erau, de fapt, decat modul in care unii oameni incercau sa adopte atitudinea strutului.

Este mult mai usor sa spui ca nu scrii cartea deoarece in faza de publicare vei intampina multiple obstacole.

Decat sa accepti ca… de fapt… tu esti singurul care amana scrierea cartii tale.

Dati-mi voie sa ma indoiesc de veridicitatea acelor afirmatii.

Din cate am observant, sunt multi romani care scriu carti. In plus, aceste carti ajung sa fie publicate. Ca atare, refuz sa cred ca daca, intr-adevar, doresti sa devii autor publicat… nu reusesti sa-ti duci visul la indeplinire.

Gradina de iarna
CLICK pe carte pentru mai multe detalii!

Si, dupa acest preambul, ca sa-ti raspund direct la intrebare… majoritatea motivelor pe care cei ce mi-au scris le-au invocat pareau sa fie din sfera financiara.

Mai exact, afirmau ca pentru a publica o carte in Romania, costurile pe care un autor trebuie sa le suporte sunt exagerate.  Comparativ cu suma pe care o va primi la fiecare carte vanduta.

Evident ca, nu pot contesta cele afirmate de acesti oameni atat timp cat eu inca nu m-am lovit de aceste aspecte.

Dar… repet… si nu ma voi opri sa repet, mereu… “Cum poti sa publici o carte daca mai intai nu o scrii? Chiar iti doresti sa scrii o carte?

Poate ca… intr-o zi… o sa facem un curs despre cum sa publici in tara noastra. Poate. Dar… imi place sa incep cu inceputul.

Haide mai intai sa scriem cartea si abia dupa sa ne ingrijoram cum o publicam.

Si… ca sa o scriem… haide sa o structuram, planificam si organizam.

PS: Se apropie noaptea de Craciun. Asta o stiai deja.

Dar ce nu stiai este ca… am pregatit o surpriza pentru toti prietenii care, dintr-un motiv sau altul, nu au reusit sa se inscrie la nici una din editiile cursului.

Si, deoarece este o surpriza de Craciun… o vei gasi sub „bradul virtual”. Exact in seara zilei de 24 Decembrie.

Asa ca… daca vrei sa-i faci scriitorului din tine un cadou… fii pe faza si deschide urmatorul email (respectiv, verifica urmatoarea postare pe site daca esti abonat la newsletter… TU alegi).

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

4 COMENTARII

  1. Apai… inafara de prima, restul sunt vesti bune. Cateodata in viata trebuie sa reprioritizam „proiectele”. Vine si cartea… poate mai incet dar… o data ce ai plantat samanta ei… 🙂

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici