Muzeul Național al Literaturii Române ne invită la Salonul de restaurare literară, ediția a III-a.

Salonul de restaurare literară este deschis publicului până în data de 8 octombrie 2021.

Invitație la Salonul de restaurare literară, ediția a III-a
Invitație la Salonul de restaurare literară, ediția a III-a

 

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 23 septembrie 2021, de la ora 11.00, la sediul din Calea Griviței 64-66, la deschiderea Salonului de restaurare literară – ediția a III-a, care va cuprinde piese restaurate, pe diverse suporturi, din patrimoniul muzeului. La eveniment vor participa prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul MNLR, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, Virgil Nițulescu, manager al Muzeului Național al Țăranului Român, dr. Petronela Fotea, președintele Asociației Conservatorilor și Restauratorilor din România, Stere Constantin, director al Direcției de Cultură a Județului Prahova, Sergiu Stanciu, directorul adjunct al Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău, și Eugenia Oprescu, șef Secție Patrimoniu MNLR.

Povestea obiectelor de patrimoniu restaurate se regăsește în catalogul-album realizat cu acest prilej. De remarcat meticulozitatea și diversitatea metodelor de lucru care cumulează elemente ale cunoașterii din domeniul tehnic și cel artistic, folosite de maeștrii restauratori, fiecare străduindu-se să atingă performanța specifică epocii sau creatorului obiectului restaurat.

Ediția de anul acesta a Salonului de restaurare literară oferă șansa revederii, reîntâlnirii și recunoașterii importanței salvării obiectelor de patrimoniu, precum și a memoriei identitare.

Salonul de restaurare literară este deschis publicului până în data de 8 octombrie 2021. Vizitarea se face pe bază de programare, la numărul de telefon 0762.671.698 sau printr-un e-mail, la adresa relatiipublice@mnlr.ro.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, IQool, Contemporanul, Modernism, Radio Trinitas, Revista de cultură Familia, Ordinea Zilei

 

IMPORTANT: Accesul la toate evenimentele organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române este gratuit.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici