Scriitor sau Inginer? „Ce te-a determinat sa cotesti brusc de la o profesie tehnica, inginereasca, matematica, spre lumea cuvintelor?”

Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu Neconventional cu Scriitoarea MC Simon – partea a 2-a

Scriitor sau Inginer?

Ce ar putea determina un inginer sa o coteasca spre lumea cuvintelor?

Ei bine… inca nu am cotit-o!

Mergem deocamdata in paralel, si din cate observ… mergem binisor.

Dar evident, scopul este de a face saltul definitiv de la cariera care mi-a ocupat deja jumatate de secol din existenta in acest trup uman, la cariera de care m-am indragostit din prima clipa.

Iar aceasta s-a petrecut in urma cu ceva vreme, respectiv in Mai 2014 cand… barbatul pe care il ador, singurul care a reusit sa imi faca inima sa tresara la un nivel de nedescris, m-a intrebat intr-o zi (insorita, banuiesc, pentru  ca ideea a fost brilianta):

“De ce nu devii scriitor?”.

Acela a fost momentul in care un flash mi-a traversat tot corpul.

Scriitor sau inginer

Evident ca am luat in serios ce am auzit, dar… o sa impartasesc cu cititorii tai, in premiera, un secret.

Intrebarea lui a venit probabil din disperarea provocata de timpul pe care trebuia sa-l aloce cititului scrisorilor si mesajelor mele.

Recunosc… erau superbe, si recunoaste si el, dar…

Cat poate un barbat pamantean sa suporte in materie de citit?

Aproape ca nu mai avea timp sa finalizeze proiectele la care lucra, tot citind fantasticele si fascinantele mele prelegeri.

Ca atare… am inceput sa scriu “oficial” si nu am regretat nici macar o clipita aceasta hotarare.

De la Cititor la Scriitor

Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu Neconventional cu Scriitoarea MC Simon – partea a 2-a

 

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici