„Ce inseamna sa fii single mother? A fost usor, a fost greu? Ce anume te-a echilibrat? Ce sfaturi dai mamelor care isi cresc singure copiii, multe fiind si femei de succes, cu cariera frumoasa?”

Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu neconventional cu scriitoarea M.C.Simon – partea a 9-a

Sa inteleg ca am ajuns la artileria grea a intrebarilor?

Ei bine… hai sa incepem.

“Ce anume te-a echilibrat?”

Nimic, absolut nimic nu m-a putut echilibra pentru ca… senzational … nimic nu m-a dezechilibrat anterior.

Nu am sa vorbesc in numele tuturor femeilor, ci doar din proprie experienta si folosind propriile concluzii.

sfaturi-pentru-mame-singure

Cred ca se pune prea mult accent pe despartirile care te lasa ranit pe viata si care ranesc totodata copiii nascuti ca urmare a relatiei respective.

Sa fiu mama singura a fost super frumos.

Si inca este pentru ca fetita mea nu a ajuns la varsta majoratului, desi nici mult nu mai are pana acolo.

A fost si este, nu numai frumos dar si usor.

Iar daca va ganditi ca poate copilul a resimtit lipsa unui tata… o sa spun doar ca nu ai cum sa poftesti si sa-ti doresti sa mananci zahar daca anterior nu l-ai gustat.

Pur si simplu zaharul pentru tine va ramane un cuvant pentru ceva ce altii descriu.

In spatele acestor afirmatii nu sta vreo femeie ranita.

Din contra, sta o femeie care intotdeauna a hotarat singura partea de destin care i-a fost permis s-o aleaga.

Evident, cel care i-a permis este doar Acela care a creat tot ceea ce vreodata a fost creat.

Ce sfaturi as putea sa dau mamelor care isi cresc singure copiii?

Hmmm… nu este chiar un sfat dar, o sa le spun ceea ce i-am spus fetitei mele dupa primele ei zile de mers la gradinita.

Intr-o zi, m-a intrebat:

„Mami, ce este acela un tata?”

Recunosc nu-mi pregatisem vreun raspuns si nici nu anticipasem vreo intrebare.

Asa ca am rostit exact cuvintele care mi-au rasarit atunci in minte.

„Tata este unul din cei doi parinti pe care deobicei un copil ii are. Dar lumea nu e croita uniform si avem fiecare posibilitatea de a experimenta diverse situatii in viata. Ca atare, exista in general trei categorii de familii. Sunt familii cu copii si doi parinti, familii cu copii si un singur parinte si copii care nu au nici un parinte si se numesc orfani. Noi, scumpo, suntem fericitul caz in care familia e compusa dintr-un copil si un parinte.”

Dupa ce m-a fixat cu frumosii ei ochi albastri, fetita mea pe atunci la gradinita, a considerat cazul inchis.

ok

Personal nu consider ca e vreo problema daca copilul are unul sau doi parinti.

Si tot personal, nu cred ca ar trebui sa se puna atat accent pe femeia parasita care, „saraca de ea” isi creste copilul singura.

Atata timp cat femeia respectiva nu arunca cu noroi in stanga si in dreapta, incercand sa infatiseze in ochii copilului pe „monstrul” ce tocmai a parasit-o sau a suparat-o… sau cine stie ce o mai fi facut cel numit deobicei tata… nici copilul nu va avea vreo secunda de durere in inimioara.

Copiii nu sunt fiinte care nu gandesc (ups… dubla negatie ).

Daca li te adresezi ca de la egal la egal, increderea lor in tine va creste exponential pe masura ce trece timpul, iar viata de familie in conditiile in care exista un singur parinte implicat, devine o adevarata placere.

In plus… sa nu uitam ca exista si familii in care parintele ramas pe „redute” este numit tata.

Dar ca sa nu las loc de interpretari, cazul meu este total lipsit de dramatismul cotidian.

Nu am fost nici parasita, nici suparata, nici nimic.

Pur si simplu, stiind ca nu mai am vreun gand de casatorie in viata asta, am hotarat la un moment dat ca doresc sa am totusi un copil.

As putea vorbi poate pe parcursul a catorva carti despre aspecte legate de aceasta decizie, dar…

Cred ca pentru astazi este suficient.

shanti spirit simbol 2Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu neconventional cu scriitoarea M.C.Simon – partea a 9-a

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

1 Comentariu

  1. „Iar daca va ganditi ca poate copilul a resimtit lipsa unui tata… o sa spun doar ca nu ai cum sa poftesti si sa-ti doresti sa mananci zahar daca anterior nu l-ai gustat.”

    Sunt una dintre multele aflate in aceeasi situatie, de a fi crescuta de o mama singura. Despartirea in fapt a avut loc cand mama era gravida cu mine, divortul cand am implinit doi ani (asa durau pe vremea aceea divorturile cu copii). Dar faptul ca nu am gustat zahar niciodata, nu insemna ca nu am auzit la scoala de la cei care aveau parte de el… si cum sa nu doresc, cum sa nu resimt lipsa, cand eu eram cea altfel decat ceilalti? Am cautat o figura paterna in viata mea, in varul mamei de la tara, in tatii a doua dintre prietenele mele, in profesorul de spaniola din liceu, in alti oameni din jurul meu – fiindca, orice s-ar spune, chiar si o fata are nevoie si de tata, nu numai de mama, pentru dezvoltarea spirituala.

    Cum sa nu fiu, mai tarziu, in gimnaziu, cand deja colegii mei de generatie aflasera ce inseamna „copil din flori”, acuzata ca as fi (deoarece mama isi pastrase numele si in timpul casatoriei, si dupa, si nefiind dorita de tata, a fost de acord sa primesc numele mamei)?

    Nu am spus acasa prin ce treceam. Daca as fi spus, as fi intristat-o pe mama, care imi repeta incontinuu ca ea imi este si mama si tata, iar eu stiam ca nu este adevarat, ca nu poate fi adevarat. Daca i-as fi spus, mi-ar fi raspuns „Prostii! Stii bine ca nu esti din flori, ai vazut hotararea de divort!” Da, eu stiam, dar cum sa ii conving pe ceilalti din jurul meu? Cum sa ii conving ca sunt la fel ca ei, cand de fapt nu eram?

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici