Colectia Spiritualitate Crestina

Rugându-L acum eu pe Domnul nostru să vorbească în locul meu, căci eu nu știam nici ce să spun și nici cum să încep să-mi îndeplinesc această ascultare, mi s-a oferit ceea ce voi spune acum, pentru a începe cu un anumit fundament: să considerăm sufletul nostru ca un castel făcut numai din diamant sau dintr-un cristal foarte limpede, unde se află multe încăperi, așa după cum în Cer sunt multe Lăcașuri. Căci dacă ne gândim bine, surorilor, sufletul celui drept nu este altceva decât tocmai paradisul unde spune EL că își are desfătările.

                                                                         (Teresa de Avila, Castelul Interior)

Marea tradiție contemplativă a Apusului

 Librăria Cărturești Verona – Strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15

Miercuri, 5 februarie 2020, ora 18.30     

 

 

Editura Herald şi Librăria Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15, București) au plăcerea de a vă invita într-o incursiune spirituală în practica tradiției creștine apusene, miercuri, 5 februarie 2020, ora 18:30, în cadrul  evenimentului « Marea tradiție contemplativă a Apusului – Spiritualitate Crestina».

 

  • Care este punctul de convergență al marilor tradiții contemplative ale spațiului creștin ?
  • În ce măsură experiența contemplativă creștină poate fi transferată și în sfera laicului?
  • Cum trebuie citite și înțelese cărțile de spiritualitate creștină pentru a aduce în viața de zi cu zi valori și practici spirituale inestimabile și a ajuta la „sporirea în spirit”?
  • În ce constă taina Norului Necunoaşterii?
  •  Care este importanța teologică şi spirituală a operei lui Meister Eckhart?
  • De ce Sfântul Ioan al Crucii și Sfânta Teresa de Avila sunt considerați mari mistici creștini?

 

Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom găsi răspunsuri pe parcursul unei seri pe care ne-o dorim specială.

Acest eveniment ne va introduce în ambianța tradiției contemplative a creștinismului din Apus, a apropierii intime, profunde, personale, de marele mister al îndumnezeirii, care impregnează întreaga istorie a mântuirii, de la începuturi și până în ziua de astăzi.

Contextul dezbaterii este oferit de patru lucrări importante din colecţia „Spiritualitate crestina” a editurii Herald:

Colectia Spiritualitate Crestina
Colectia Spiritualitate Crestina

 

În această incursiune despre linişte, rugăciune și contemplaţia creştină, vor fi alături de noi invitații:

  • Lucian Dîncă (Conf. Univ. Dr. la Facultatea de Teologie Catolică)
  • Marco Secchi, (reprezentantul Ordinului Carmelitanilor Desculți din România)
  • Andrei Găitănaru (psihoterapeut, filosof, publicist)
  • Mihai Liță (redactor de carte, curatorul colecției „Spiritualitate Crestina” al editurii Herald)

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

„Căutarea în duh are un pronunțat caracter practic. Calea creştină se trăiește efectiv. De aceea în învățătura Sfinților Părinți prin «teolog» nu se înțelegea filosoful doct, care propagă ex cathedra un mesaj preţios şi greu de înţeles, ci sfântul, adică ființa care s-a apropiat prin nevoință, contemplație și har de marele mister al Dumnezeirii. O astfel de ființă are adesea un discurs simplu (cel puțin în aparenţă), dar totdeauna viu, adică plin de «sevă spirituală», de rod. Inima celui drept este «Sfânta sfintelor» (cf. Luca 17.21).  Discursul teoretic are ca unic scop să facă metoda accesibilă și clară. Este exact paradigma colecției «Spiritualitate crestina» a editurii Herald, din care fac parte lucrările despre care vorbim.”

  Mihai Liță (redactor de carte, coordonatorul colecției „Spiritualitate Creatina”)

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator, 0744.325.209, 0720.063.626, sorin.lucaci@edituraherald.ro

Parteneri media: Radio România Cultural, București FM, Radio 3Net „Florian Pittiș”, Gold FM, Radio 7, Radio Deea, România Liberă, AdPlayers.ro, 4arte, Agenția de carte, Noua Acropolă, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Filme-Cărți, Literatura pe tocuri, IQool, LiterNet, Rabbit Media, Gratuitor, România Pozitivă, Prwave, Serial Readers, Recenzii Cărţi, Citeşte-mă, ZMEU București, Cinemagia, Gândurile dintre pagini, Rândurile Evei, Calea către carte, Cabala pentru toţi.

 

Colectia Spiritualitate Crestina

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

1 Comentariu

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici