Zâna Zorilor și alte povești – O Carte pe Zi

0
26

Zâna Zorilor și alte povești
Ioan Slavici

 

Ioan Slavici
CLICK pe carte!

 

Data apariției: ianuarie 2011
Editura: Paralela 45
Pagini: 96
Limba: Română
Hârtie: 80g/m

Zâna Zorilor

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

 

Descriere

Ca și Ion Creangă, Slavici îndeplinește oficiul sacru de a fixa în cuvinte și de a recupera pe calea tiparului ceea ce străbunii vehiculaseră, de veacuri, prin viu grai, publicând în total un număr de 18 basme și povești. Folosind faptele și ideile tezaurului folcloric, el da viață într-o manieră proprie unor basme originale de mare frumusețe și cu o mare putere educativă. În contextul actual al diversității, cunoașterea basmelor românești se dovedește un act de identitate națională !

Cuprins extins:
Doi feți cu stea în frunte
Păcală în satul lui
Spaima Zmeilor
Rodul tainic
Zâna Zorilor

Ioan Slavici, scriitor, jurnalist şi pedagog român, este autorul binecunoscutelor nuvele Moara cu noroc, Popa Tanda, Budulea Taichii şi Pădureanca şi al romanului Mara.

Ioan Slavici (1848‑1925) rămâne în istoria literaturii române şi în inimile cititorilor nu doar ca nuvelist de prim rang sau ca autor al romanului Mara, ci şi pentru poveştile, basmele, anecdotele culese din gura poporului. Slavici s‑a arătat interesat de culegerea textelor foclorice încă de la o vârstă fragedă. În 1869 îl cunoaşte la Viena pe Mihai Eminescu, prin intermediul căruia ajunge în legătură cu societatea Junimea. De altfel, unul dintre primele texte pe care le publică este un basm, Zâna Zorilor, apărut în numărul din iunie 1872 al revistei Convorbiri literare. Au urmat apoi alte poveşti îndrăgite precum Floriţa din codru, Ileana cea şireată, Limir‑împărat ş.a. La Sibiu, în 1886, vede lumina tiparului bine‑cunoscutul volum Păcală în satul lui.

 

Zana Zorilor
CLICK pe carte!

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.