Zâna Zorilor și alte povești
Ioan Slavici

 

Ioan Slavici
CLICK pe carte!

 

Data apariției: ianuarie 2011
Editura: Paralela 45
Pagini: 96
Limba: Română
Hârtie: 80g/m

Zâna Zorilor

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

 

Descriere

Ca și Ion Creangă, Slavici îndeplinește oficiul sacru de a fixa în cuvinte și de a recupera pe calea tiparului ceea ce străbunii vehiculaseră, de veacuri, prin viu grai, publicând în total un număr de 18 basme și povești. Folosind faptele și ideile tezaurului folcloric, el da viață într-o manieră proprie unor basme originale de mare frumusețe și cu o mare putere educativă. În contextul actual al diversității, cunoașterea basmelor românești se dovedește un act de identitate națională !

Cuprins extins:
Doi feți cu stea în frunte
Păcală în satul lui
Spaima Zmeilor
Rodul tainic
Zâna Zorilor

Ioan Slavici, scriitor, jurnalist şi pedagog român, este autorul binecunoscutelor nuvele Moara cu noroc, Popa Tanda, Budulea Taichii şi Pădureanca şi al romanului Mara.

Ioan Slavici (1848‑1925) rămâne în istoria literaturii române şi în inimile cititorilor nu doar ca nuvelist de prim rang sau ca autor al romanului Mara, ci şi pentru poveştile, basmele, anecdotele culese din gura poporului. Slavici s‑a arătat interesat de culegerea textelor foclorice încă de la o vârstă fragedă. În 1869 îl cunoaşte la Viena pe Mihai Eminescu, prin intermediul căruia ajunge în legătură cu societatea Junimea. De altfel, unul dintre primele texte pe care le publică este un basm, Zâna Zorilor, apărut în numărul din iunie 1872 al revistei Convorbiri literare. Au urmat apoi alte poveşti îndrăgite precum Floriţa din codru, Ileana cea şireată, Limir‑împărat ş.a. La Sibiu, în 1886, vede lumina tiparului bine‑cunoscutul volum Păcală în satul lui.

 

Zana Zorilor
CLICK pe carte!

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici