„Esti o femeie frumoasa si puternica draga Mirela; ce te conduce in viata si care sunt pricipiile de la care nu ai abdica pentru nimic in lume?”

Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu neconventional cu scriitoarea M.C.Simon – partea a 8-a

Sa te contrazic, nu am de gand. Deh, Egoul meu este foarte incantat citind cuvintele tale.

Sa nu uitam totusi ca frumusetea fizica este ceva atat de subiectiv si de relativ incat aproape nici nu mai merita sa ne batem capul cu ea.

Intotdeauna m-a uimit sa observ cat de mult accent pune societatea din zilele noastre pe ceva care… sa ma scuze cei care doar atata vad la o persoana… de multe ori ascunde mari lacune in alte planuri.

Si ca sa nu ies din sfera relativitatii frumosului… incercati sa va inchipuiti daca intamplator as ateriza in mijlocul unui trib de bastinasi.

Aproape ca ma apuca rasul gandindu-ma ce mila o sa le provoace aparitia mea si cum se vor minuna toti membrii tribului de fantastica uratenie fizica la care m-as incadra brusc.

bastinasi

De puternica, recunosc… sunt vinovata.

Nu doar ca posed o oarecare putere fizica iesita din comun, dar am fost blagoslovita in viata asta si sa fiu de o incapatanare fantastica… tradus mai poetic… putere.

Puterea de a trece peste orice obstacol si mai mult, de a vedea in orice provocare, o ocazie de a demonstra inca o data adevarul afirmatiei “daca vrei cu adevarat, poti”.

Acum, sincer… cam asta a fost pasiunea mea continua in viata si evident… asta imi si conduce existenta in trup uman. Sa demonstrez mie si celor din jur, ca orice e posibil.

Evident ca ma refer la orice doresti din toata inima cu adevarat si nu la dorintele carora nu le vad rostul.

In cazul in care va intrebati cam ce fel de dorinte consider eu ca nu-si au rostul, am sa dau un singur exemplu.

Nu o sa-mi doresc niciodata sa ma arunc intr-o prapastie, ca eventual sa dovedesc ca pot invinge legea gravitatiei.

Daca m-ar pasiona sa inving aceasta lege, categoric as incerca s-o “dovedesc” plecand de la o baza de sprijin fixa si eventual abordand verticala ascendenta a traseului.

ce te conduce in viata

Intrebandu-ma “care sunt principiile de la care nu ai abdica pentru nimic in lume?”… trebuie sa recunosc ca oarecum m-ai pus pe ganduri.

Nu vreau sa fiu ipocrita si sa pozez in vreo sfanta sau martira.

Departe de mine toate acestea si recunosc ca am stiut sa ma bucur de viata pana acum.

Aproape ca as evita sa raspund la aceasta intrebare, dar viata m-a invatat ca e mai bine sa te confrunti cu o situatie data, in clipa imediat urmatoare si sa nu amani ceva ce oricum te va “urmari” dintr-un motiv sau altul.

Sunt doua raspunsuri pe care vreau sa le dau:

1 – Unul din cele doua principii fixe dupa care ma calauzesc in viata este… sa imi ascult intotdeauna inima.

Am ajuns demult la faza la care indiferent de “conditiile atmosferice” reusesc sa fac liniste in interiorul meu.

Si in acea liniste, glasul inimii se aude foarte clar.

Poate cateodata alegerea inimii pare ciudata mediului meu inconjurator dar… mai devreme sau mai tarziu se dovedeste ca inima are intotdeauna dreptate.

2 – Al doilea principiu de la care niciodata, dar absolut niciodata nu as abdica este faptul ca Realitatea este Subiectiva si Relativa.

Chiar daca realitatea ta este complet diferita de a mea, asta nu inseamna ca realitatea mea este mai reala.

Asta inseamna doar ca accesam portiuni diferite din Adevarul Suprem.

In plus… ceea ce pentru mine ieri a constituit adevar suprem, poate astazi este total schimbat, iar maine cu siguranta va arata altfel.

In consecinta, nu m-as aventura sa judec adevarul nimanui.

Atata timp cat nu ma aflu in “pielea” persoanei respective, nimeni nu-mi da dreptul sa judec ceea ce eu nu am experimentat la acelasi nivel.

De la Cititor la Scriitor

Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu neconventional cu scriitoarea M.C.Simon – partea a 8-a

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici