Misteriile lui Zalmoxis
Constantin Daniel

Misteriile lui Zalmoxis
CLICK pe carte!

 

Data apariției: 2016
Autor: Constantin Daniel
Prefaţator: Ovidiu Cristian Nedu
Editura: Herald
Pagini: 400
Limba: Română
Hârtie: 80g/m

 

CLICK AICI peentru a cumpara cartea

 

Descriere

Orientalistul Constantin Daniel intenţiona încă din 1985 să publice o lucrare dedicată cultului unei zeităţi traco-getice, Zalmoxis.

Abia astăzi textul este gata de întâlnirea cu publicul, căci pentru prima oară lucrarea Misteriile lui Zalmoxis vede integral lumina tiparului, altfel fragmente din ea fiind inserate în revistele vremii.

Pornind de la puţinele mărturii existente (v. Herodot), Constantin Daniel ne propune o imagine convingătoare despre un cult dedicat unui zeu al misteriilor, aşa cum găsim în Orientul Apropiat şi în Grecia.

Comandă acum Misteriile lui Zalmoxis online, într-o ediție nouă apărută la editura Herald, în colecția Arhetip.

Autor: Constantin Daniel

Licentiat al Facultatii de medicina (in 1941) si al celei de Litere si Filosofie (in 1948), Constantin Daniel a profesat ca medic psihiatru la Policlina Batistei pana la moartea sa.

A devenit membru al Uniunii Scriitorilor din 1976.

A fost presedintele Asociatiei de Studii Orientale.

In cuvintul inainte la lucrarea sa Manuscrisele de la Marea Moarta, semitologul Athanase Negoita afirma urmatoarele:

Constantin Daniel a fost unul dintre cei mai autentici qumranologi. Desi doctor in medicina (si ce medic!), el era un magister si in orientalistica antica. Studiile sale de orientalistica, aparute in atitea carti si reviste rominesti si straine, l-au confirmat ca un mare savant”.

Misteriile
CLICK pe carte!

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici